Leiderschapsprogramma

Samen Werken Aan Talent (SWAT 026)

SWAT (Samen Werken Aan Talent) is een leiderschapsprogramma speciaal gericht op jongeren tussen de leeftijd van 12 en 15 jaar. Jongeren worden tijdens SWAT door zowel gezamenlijke als individuele begeleiding getriggerd om het maximale uit zichzelf te halen. Dit doen wij doormiddel van sport (zaalvoetbal). Ook worden er regelmatig rolmodellen uitgenodigd om een training te geven. Het ontwikkelen van talent staat bij SWAT centraal en kan per individu variëren. Door het leiderschapsprogramma wordt het mogelijk om eerder aan de slag te gaan met talenten, leiderschap en eventuele toekomstige barrières te verhelpen. Het ontwikkelen van talent staat bij SWAT centraal. Een traject duurt zes maanden maar kan per individu afhankelijk van de ontwikkeling worden verlengd voor een langere duur.

Wat doen wij?

Tijdens de start van een SWAT-traject wordt eerst met de jongeren een Maatschappelijke fitheidstest gemaakt. De test wordt eerst door de jongeren zelf gemaakt om te kijken hoe een jongere naar zichzelf kijkt. Nadat de jongere de test heeft ingevuld wordt de test door een begeleider ingevuld die de uitslag daarna met de jongere bespreekt.

Hierna kan het traject SWAT beginnen. Iedere zondag komen de jongens bij elkaar om eerst een maatschappelijk thema met elkaar te bespreken of een training te krijgen die bijdraagt aan de ontwikkeling van de jongere. Hierna ondergaan de jongeren een sportactiviteit (zaalvoetbal) waarbij de nadruk ligt op het maatschappelijke thema van die dag.

Op de helft van een SWAT-traject en aan het einde van het traject maken de jongeren nog een keer een maatschappelijke fitheidstest. Hierdoor kan worden gekeken of de jongere is gegroeid en wat hij nog nodig hebben om zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen.